Деца раздаваха брошури против тютюнопушенето в Мездра

Деца раздаваха брошури против тютюнопушенето в Мездра Малките доброволци на Българския червен кръст в Мездра отбелязаха Международния ден без тютюнопушене и Международния ден на толерантността. Деца от 5-ти и 6-ти клас на ОУ “Христо Ботев“ с ръководител Христинка Иванова тръгнаха от учебното си заведение и преминаха по ул. “Христо Ботев“, като раздаваха брошури за вредите, които тютюнопушенето нанася на здравето ни и методите за отказ от вредния навик. Децата влязоха и в питейни заведения и разясниха на клиентите някои малко известни факти за цигарите и фасовете, както и за положителните резултати след спиране употребата на тютюн.
Малките доброволци подариха на жителите и гостите на Мездра и цветни сърца, символ на толерантността ни един към друг.
В акцията, с която бяха отбелязани Международния ден без тютюнопушене и Международния ден на толерантността, се включи и директорът на Общинския център за социални услуги и дейности Наталия Горанова.
„Брошурите, които децата раздават днес, са изготвени от експертите от Общинска екологична инспекция, а сърчицата са дело на малките приятели на Българския червен кръст. Мотото на акцията ни е да бъдем добри и да се обичаме“, уточни Наталия Христова.
Доброволците на БЧК бяха много ентусиазирани и с любов разясняваха целта на днешната акция.
„За нас младите е важно да покажем на нашите познати, приятели и съграждани каква голяма вреда причиняват на собственото си здраве и това на околните, когато пушат. Днес разказахме на хората какви са първите стъпки, които трябва да предприемат, за да се откажат от този вреден навик.
Освен това раздадохме и сърчица, които ние сме изработили с много любов за нашите съграждани. Искахме в това мрачно време да ги накараме да се усмихнат и да са по-добри и толерантни“, разказа Гергана Йорданова, доброволец в БЧК.
Следващата кампания, в която малките приятели на БЧК ще се включат ще се състои на 19 ноември, когато в Мездра ще бъде отбелязан Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.
16.11.2017, 13:21 часа
1156 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha