БСП търсят решение на проблемите в Северозапада на голяма дискусия във Враца

БСП търсят решение на проблемите в Северозапада на голяма дискусия във Враца Днес във Враца БСП провежда среща за бъдещето на кохезионната политика и развитието на Северозападна България. Основният акцент на срещата, която се провежда в Търговско-промишлената палата в града, бе в страната ни да няма бедни региони.
Срещата бе открита от евродепутатът от групата на СиД Петър Курумбашев, който извини отсъствието на лидера на левицата Корнелия Нинова от форума, тъй като трябвало да остане в парламента заради очакваното гласуване на поискана оставмка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. В дебатите за развитието на страната ни участваха Аурелио Сесилио - ръководител на направление “България, Хърватия и Словения” в генерална дирекция „Регионална и урбанистична политика“ на Европейската комисия, Искра Михайлова - председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент и Владимир Москов, който е зам.-председател на БСП. В залата присъстваха кметове и общински съветници, експерти по регионална политика и представители на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.
Дебатите в залата започнаха с обсъждането на бъдещето на националната и европейската кохезионна политика, преминаха през проблемите в Северозападна България и другите по-бедни региони от страната. Засегнати бяха възможните решения за излизане от трагичното положение в региона и в каква посока трябва да се върви, за да се развива страната ни.
„Трябва да се промени цялостно политиката в Северозападна България и другите бедни региони в страната“, отчете Владимир Москов. Той допълни, че страната ни е направила много грешни ходове в програмния период, като е могла да поиска финансиране за Северозапада, както е направила Германия за най-бедния си регион. Правителството ни обаче не се е възползвало от тази възможност, която е могла да подобри значително развитието на региона. По време на изявлението си Москов и Курумбашев дадоха заявка, че при вземане на управлението на страната ще се наблегне на развитието на Северозапада. Според тях е много важно да имат визия за възраждането на Северозапада след управлението на ГЕРБ. 
17.11.2017, 11:55 часа
2303 3
Коментари

киро

17.11.2017, 16:15 часа
всички политици обичат да се "напрягат излишно"

Да не се напрягат излишно

17.11.2017, 14:36 часа
Нема нужда толкова народ да се лута, да имитира дейност и да губи време. Ще им кажа причината както и решението: Нека спрат да крадат и сини и червени и всекакви т.н. политици.

vrachanin

17.11.2017, 14:30 часа
Ивчо Лилов говори ли английски, или може би словенски ????? ахахахаха
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha