Чака се криза за работна ръка във всички сфери

Чака се криза за работна ръка във всички сфери В следващите десетина години се очаква огромен недостиг на работна ръка във всички сфери. Ще има най-вече необходимост на хора със средно професионално образование, затова ще настояваме за увеличаване броя на учениците в професионалните паралелки. Това каза в Бургас просветният министър Красимир Вълчев, цитиран от БТА.
Според него малко родители насърчават децата си да се включат в паралелки с професионално образование.
Близо 3 милиона лева допълнително финансиране са заложени в бюджета за следващата година на паралелки за придобиване на професии с най-голям недостиг на пазара на труда, информира министърът.
Той заяви, че настоява за увеличаване часовете по български език и литература в училищата и детските градини, и да се наблегне на грамотността.
Красимир Вълчев съобщи още, че лично е разпоредил проверка по сигнал, че в основни и средни училища в Шумен се разпространяват учебни помагала на турски език.
Те се раздавали на деца от 1 до 8 клас. Министърът е поискал обяснение на директорите на въпросните училища.
По думите му притеснителното е, че помагалата се раздавали от офис на политическа партия, а това било недопустимо. Ясни са и издателите на учебните помагала.
17.11.2017, 16:06 часа
927 1
Коментари

И по-зле ще става

18.11.2017, 14:28 часа
Робовладелците нали щаха да си внасят от някъде си, ама нещо не се получава, нищо бай Мангау се множи и ще им работи мей би :-)
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha