Ето защо не трябва да пиете чешмяна вода

Ето защо не трябва да пиете чешмяна вода Преди хората активно са използвали чешмяната вода не само за миене и приготвяне на чай, но и като обикновена питейна вода. Днес обаче това е нещо, което се среща все по-рядко. И това не е случайно. Оказва се, че има най-малко 10 вредни вещества във водата, която тече през тръбите.

ТОП-10 вредни вещества, намиращи се в чешмяна вода:

Фармацевтични препарати
Много лекарсва се оказват по един или друг начин в подпочвените води и съответно се вливат във водата, която по-късно преминава през нашите тръби. Натрупването на тези лекарства в тялото може да доведе до катастрофални последици.

Хербициди
Тези вещества се използват във фермите за борба с плевели, като действието им се основава на имитация на растителни хормони. Попадането на тези вещества в организма води до нарушения в ендокринната, имунната и нервната система.

Бисфенол А
Това вещество се използва за производство на кутии и пластмаси. Организмът лесно го абсорбира, тъй като е сходно с хормона естроген. Натрупването му в организма води до затлъстяване, нарушено отделяне на допамин, неизправност на щитовидната жлеза, увеличаване на риска от развитие на тумори и нарушение в либидото.

Хормони
Това се отнася до лекарствени продукти, които не са били асимилирани от човешкото тяло, изхвърлени са от отделителната сисема и чрез канализацията са достигали до подпочвените води и от там обратно в тръбите.

Сулфати
Самата субстанция не представлява опасност за човека, но натрупването му в тялото води до дразнене на кожата и очите и уврежда косата.

Тежки метали
Завишено съдържание във водата на хром, олово и живак води до развитието на рак.

Арсен
Натрупването му в организма води до онкологични заболявания, увреждане на кожата, сърдечно-съдови заболявания, диабет и невротоксичност.

Радиоактивни елементи
Уран, радиоактивен йод, телур и цезий водят до разрушаване на метаболизма и злокачествени тумори.

Желязо
Ако след измиване почувствате сухота и стягане на кожата – това е първият знак на разтворено желязо във вода. Натрупването му в организма води до алергични реакции, дерматити, бъбречни и чернодробни заболявания.

Следи от органични торове
Те се използват широко в селскостопанските дейности и попадат в почвата и подземните води
19.11.2017, 11:50 часа
1157 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha