В Румъния отново протестират срещу данъчните реформи

В Румъния отново протестират срещу данъчните реформи Над 2500 души протестираха снощи в някои от големите градове на Румъния срещу данъчните промени, въведени от лявоцентристкото правителство, както и срещу планираните от кабинета реформи в сферата на правосъдната система, съобщава в. "Ромъния либера". Протести бяха организирани в Тимишоара, Брашов, Клуж-Напока, Сибиу. Протестни акции с по-малобройно участие - от порядъка на неколко десетки души, бяха организирани и в Плоещ, Орадя, Крайова, Алба Юлия.
Най-многобройна бе демонстрацията в Тимишоара, в която участваха около 1500 души, съобщава "Ромъния либера". Протестиращите скандираха "СДП - червена чума", "Да дойде да ви вземе антикорупционната дирекция", "Правосъдие, а не корупция", "При демокрацията крадците стоят в затвора", "Оставка!". Демонстрантите отправиха и послания за деполитизиране на Конституционния съд и предупредиха властта "да не посяга на Националната дирекция за борба с корупцията".
Около 800 души протестираха и в град Брашов срещу новото законодателство в сферата на съдебната система и срещу новите данъчни правила. На демонстрацията в Брашов също бяха отправени призиви за оставка.
20.11.2017, 11:16 часа
329 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha