Велизар Енчев: Ултиматумът на Симеонов е смешен плач, прикриващ страха му да не бъде уволнен от кабинета

Велизар Енчев: Ултиматумът на Симеонов е смешен плач, прикриващ страха му да не бъде уволнен от кабинета Валери Симеонов кански изрева, че Бойко Борисов се държи като самовластен властелин, грубо пренебрегнал мнението на коалиционните си партньори при оставката на Димитър Главчев.
Изключително некоректно било вицепремиерът да научава от медиите за поредното скандално освобождаване на достойни хора от ГЕРБ. По думите му, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров били изключително възмутени от отстраняването на Главчев, тъй като станало през техните глави и така те се превърнали в безгласни коалиционни букви. Черешката на тортата е предупреждението на Симеонов, че ако Борисов иска кабинет на малцинството, това не било проблем за тримата патриотари…
Чета гръмките слова на вицето по тишината и се питам наистина ли по-ниският от тревата Сидеров и полегналият на премиера военен министър са възмутени от Борисов? Каракачанов ли, сервилно сравнил премиера с цар Борис III, е „изключително възмутен“ от шефа си на „Дондуков“1? Сидеров ли се е отметнал от Бойко Борисов? Та той през три години на два пъти дава безценен „златен пръст“ на ГЕРБ, а като коалиционна патерица угоднически заяви, че гениалният балканският балансьор Борисов направил неща, които не са се случвали от 1912-а...
Вицето вини премиера, че отстранявал хората си еднолично, което било недопустимо за коалиционните партньори. Странно е точно човек, който е диктатор в собствената си партия и еднолично отстранява всеки, дръзнал да осъди коалицията му с ГЕРБ, да чете лекции по човеколюбие. Симеонов казва на глас, че царят е гол, но забравя, че след коалирането си с Борисов, самият той е в същата поза. Защото подведе избирателите с патриотична реторика и измами пенсионерите с обещание за минимална пенсия от 300 лева.
Смешно е политически морал да се проповядва от човек, за когото блъскащите възрастни жени на границата са патриоти, тричащите кучета - хуманисти, АЕЦ "Белене" - атомна бомба, газопроводът "Южен поток" - руски гьол, нефтопроводът "Бургас-Александруполис" - гръцка измама, а шистовият газ - американско благо.
Зловеща ирония е морален ментор да е вицепремиер, наричащ изнасилени малолетни „улични кучки“, вместо да предложи крути мерки срещу изнасилвачите. Единственото вярно в „кървавото писмо“ до премиера е самопризнанието, че Обединени патриоти (ОП) са се превърнали в безгласни букви в коалицията. А вицепремиерската заплаха, че може да се оттегли от управлението е поредната фалшива новина от лагера на Опитомени патриоти. Впрочем в този лагер, обединил орел, рак и щука, треперят само от една заплаха – кога Борисов внезапно ще поиска развод с ОП, за да впечатли европейските си господари.

Коментарът на Велизар Енчев е публикуван на страницата му във „Фейсбук“
20.11.2017, 13:56 часа
1278 1
Коментари

Баце

20.11.2017, 14:24 часа
Велизаре, дай по един валидол на Варели и Болен, а на шкембе Войводата кана руйно вино и не се занимавай с такива въртогъзници.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha