Враца посреща зимата с 20 снегорина

Враца посреща зимата с 20 снегорина На заседание на областния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия в област Враца управителят на общинското предприятие БКС Милен Милетиев заяви, че звеното е в пълна готовност за посрещане на зимата и се надява, че тази година няма да ги изненада.
Пътищата и улиците в община Враца ще бъде почиствани с 20 снегорина, като при нужда ще се ползват услугите и на арендаторите от района. В готовност са и 5 нови високопроходими автомобила, които ще почистват и опесъчават улиците в града. За борбата със снега и поледиците предприятието има в наличност 700 тона сол. При критични ситуации на територията на общината има сформиран технически щаб по снегопочистването и мобилни групи, които да дежурят по райони.
По време на срещата стана ясно, че от областното пътно управление, което отговаря за близо 680 км. републиканска пътна мрежа са се запасили с 11 тона пясък и 3.5 тона сол, които вече са смесени и в очакване на първите снежинки. На заседанието присъстваха зам.-областния управител на Враца Мирослав Комистски, областните управители на Видин Албена Георгиева и Монтана Росен Велчев, кметове на общини и началници на институции.
 
21.11.2017, 11:08 часа
1979 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha