​Надзирателите от врачанския затвор излязоха на протест

​Надзирателите от врачанския затвор излязоха на протест Десетки надзиратели от врачанския затвор участваха днес в едночасов мирен синдикален протест пред вратите на мястото за лишаване от свобода край града. Исканията на 90-те надзиратели, които пазят 520 лишени от свобода, са за достойно заплащане на положения труд и подобряване на условията, в които работят.
Протестиращите посочиха, че средната заплата в затвора е под 600 лева, а за специфични условия на труд надзирателите получават 28 лева. Колегите им от полицията, противопожарната служба и съдебната охрана пък вземат около 100 лева. Въпреки че надзирателите в затворите работят също по Закона за МВР, те получават наполовина от дължимите средства за храна в сравнение с останалите служители от сектора "Сигурност".
Исканията на протестиращите са и за увеличаване на средствата за работно облекло, за което сега им се полагат 400 лева годишно. С тези пари, поради непрекъснато увеличаващите се цени, могат да си купят само една зимна униформа и зимни обувки.
Според протестиращите заради натрупваните с години проблеми с финансирането на затворите и тежестта на работата няма желаещи да работят като надзиратели, въпреки високата безработица в региона.
Следващите протести на охранителите на затворниците от Враца няма да са толкова мирни и ще се проведат в столицата, където се надяват да им бъде обърнато внимание. 
21.11.2017, 11:41 часа
1904 1
Коментари

бацето

21.11.2017, 18:02 часа
Иван Тошев е голяма пияница какво се прави на интересен да напускат като и е малка заплатата на тия надзиратели по 200 кила са станали.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha