Община Мездра инвестира почти 2 млн. лв. за ремонт на улици и тротоари

Община Мездра инвестира почти 2 млн. лв. за ремонт на улици и тротоари Проектът, разработен и представен пред Държавен фонд земеделие преди повече от година получава финансиране.
Близо 2 милиона лева ще получи Община Мездра за рехабилитация и реконструкция на инфраструктура в града. На 20.11.2017г. кметът инж. Генади Събков подписа договор с Държавен фонд земеделие за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването и разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.
1 547 459.30 лв. ще бъдат използвани за рехабилитация и реконструкция на улици, 262 282.95 лв.- за рехабилитация и реконструкция на тротоари в града, а останалите средства са за проектиране, авторски и строителен надзор и управление на проекта.
Ремонтните дейности ще бъдат извършени на следните улици: „Ал. Стамболийски“ от ул.“Янко Сакъзов“ до Топливо, ул. “Ал. Стамболийски“ от Кременска рампа до завод „Хемус-М“, част от ул.“Хр. Ботев“ от ул. „Янко Сакъзов“ до завод „Хемус-М“ и ул.“Д. Благоев“
Срокът за завършване на ремонтните дейности е 36 месеца от датата на подписване на договора за предоставяне на финансовата помощ от Разплащателната агенция.  
21.11.2017, 15:54 часа
751 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha