Жертвите на трафик на хора са предимно жени с по-нисък образователен ценз

Жертвите на трафик на хора са предимно жени с по-нисък образователен ценз Преобладаващо жертвите на трафика на хора с цел сексуална експлоатация са жени от бедни семейства с по-нисък образователен ценз. Това съобщи днес директорът на дирекцията по превенции в община Варна Светлана Коева, която участва в заседание на местната комисия за борба с трафика на хора, предаде БТА.
От началото на годината до края на юни в страната общият брой на пострадалите от трафик на хора е 366. Това съобщи председателят на сдружение "Младежка инициатива за устойчиво развитие" и член на местната комисия за борба с трафика на хора и дългогодишен неин секретар Петя Атанасова, която представи статистиката на Националната комисия за борба с трафика на хора.
От всички пострадали 319 са жени, като от тях 22 са непълнолетни. От 47 пострадали от трафик на хора мъже, едно е непълнолетното лице, а четири са малолетни, посочи Атанасова. Данните на Националната комисия сочат, че най-много са пострадалите при трафик на хора с цел развратни действия - 235 души, като 229 от тях са жени. С цел трудова експлоатация жертвите са 44, от които 8 са жени. Общо 73 са случаите на трафик на бременна жена с цел продажба на детето, сочат данните на Националната комисия, каза още Атанасова и уточни, че във Варна такива случаи не са регистрирани от 2010 година.
Тя коментира, че във Варна основно регистрираните случаи са за външен трафик на хора. По думите й обаче се засилва тенденцията за вътрешен трафик - от вътрешността на страната към курортните места и след това извеждане извън страната. Новите страни, които са регистрирани във Варна като крайни дестинации при трафика на хора, са Швейцария и Норвегия, каза още тя.
21.11.2017, 16:14 часа
1149 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha