Утре ще е слънчево, максимални температури до 15 градуса

Утре ще е слънчево, максимални температури до 15 градуса Над по-голямата част от страната през нощта ще преобладава ясно, а утре - слънчево време.
Ще е почти тихо и на места в низините ще има мъгла или ниска облачност, които по поречието на Дунав и на места в източните райони ще се задържат почти през целия ден. Там температурите ще останат по-ниски - около 7-8 градуса. В останалата част от страната максималните температури ще са между 10 и 15 градуса. Минималните температури ще са в широки граници от минус 2, минус 3 градуса в котловините на Югозападна България до 6-7 градуса по Черноморието.
Над Черноморието по-значителна ниска облачност ще има през първата половина на деня. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са 13-14 градуса. Температурата на морската вода ще е 13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, а на 2000 метра - около 3 градуса.
В събота в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност, на отделни места ще има ръмежи. В планините и припланинските райони ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните - между 7 и 12 градуса.
В неделя над цялата страна облачността ще се увеличи. Вятърът ще е от юг-югозапад, слаб, в източните райони - умерен, а температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. Привечер и през нощта срещу понеделник с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух, ще започнат валежи от дъжд.
23.11.2017, 14:05 часа
1719 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha