Грозен скандал във Видин! Тайно дадоха на фирма на общински съветник от ГЕРБ да почиства алея

Грозен скандал във Видин! Тайно дадоха на фирма на общински съветник от ГЕРБ да почиства алея Нова порция обществени тайни сервираха на видинчани този път не от местната, а от държавната власт.
Преди дни от областната управа се похвалиха, че специализирана фирма е започнала почистването на крепостните стени от храсти и растителност. Буренясалата и неподдържана "Алея на влюбените" в района от "Телеграф капия" до "Топ капия" днес интензивно се почиства, пише 24chasa.bg.
Начинанието, иначе похвално като замисъл, едва ли щеше да събуди съмнения за нередности, ако в прессъобщението си от областната управа бяха коректно обявили кой е въпросния "специалист", как е избран, колко ще получи за дейността си... Защо точно сега, преди зимата, след като цяло лято алеята бе неизползваема?! Не се ли вършат подобни дела напролет, за да може поне за сезона алеята да е във вид и форма, доближаващи се до парковото изкуство, паметник на което е видинският крайдунавски парк. Все простички, но задължителни елементи в една информация, предназначена за медии, макар от последните да няма нито въпрос, нито нито вопъл по темата.
Проверка на гражданско обединение установило част от спестените от държавната институция подробности. На обекта са открити служители и техника на "фирмата на общината", както запознати наричат местно частно дружество. Фирмата e собственост на общински съветник от ГЕРБ и член на Управителния съвет на Общинската структура на ГЕРБ във Видин. Съпругата му е началник на кабинета на кмета на Видин, а зет му е ветеринар с частна практика и едновременно назначен като такъв в общинския приют за кучета.
За собственика на "фирмата на общината" се знае, че е основен спонсор на кампанията на видинския кмет и основния "помагач", който изпълнява или подизпълнява всички поръчки и услуги на общината или областната управа, свързани със строителна механизация. То явно е "спечелило" правото да извърши почистването. Не е чудно, защото в града се знае, че две са фирмите свързани с една партия, които изпълняват и подизпълняват всяка малка и голяма поръчка.
След запитване стана ясно, че изборът на изпълнител не бил на областната управа, а на Министерството на културата. Кога и къде е обявена процедурата, каква е тя - данни за това не са открити на официалния сайт на министерството.
В края на годината винаги в някое ведомство остават за "усвояване" едни пари и така набързичко и предпразнично се подпомагат подходящите фирми и хора. 
23.11.2017, 15:40 часа
2256 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha