Баща, изхвърлил бебето си в тоалетна, ще лежи 17 години в затвора

Баща, изхвърлил бебето си в тоалетна, ще лежи 17 години в затвора 17 години лишаване от свобода постанови монтанският окръжен съд за 32-годишния Васил Добрев, който през юли 2015 година изхвърли новородената си дъщеря във външна тоалетна и я уби. Присъдата е произнесена в четвъртък от състав с председател съдия Олег Софрониев. До произнасянето й Васил беше с мярка за неотклонение подписка, а след това мъжът беше задържан в залата и тикнат в ареста. Съдът постанови той да плати на майката 3 000 лева обезщетение.
Ужасната история се разигра в ломското село Игнатово. За случаят стана ясно, след като майката Силвия получи тежки усложнения след раждането и лекарите в ломската болница подадоха сигнал в полицията.
Убитото момиченце бе третото дете на Васил и Силвия. Когато тя забременяла, двамата запазили това в тайна до деня, в който малката се появила на бял свят.
На 22 юли 2015 година Силвия родила в дома си живо момиченце. Васил прерязал пъпната връв, загънал бебето в дреха и го изнесъл на двора. Според разследващите го задушил и когато бебето спряло да мърда, го изхвърлил в тоалетната.
Раждането обаче не минало гладко и Силвия изпаднала в безсъзнание. Тогава мъжът й потърсил помощ. Родилката е приета в ломската болница с тежък кръвоизлив, а лекарите повикали полиция.
„Имало е при нас два-три подобни случая, но такова нещо никога – да изхвърлят бебето във външна тоалетна. Ако при раждането не са се получили усложнения, вероятно никога нямаше да разберем, че тази жена е родила, а после са убили момиченцето”, каза директорът на болницата в Лом д-р Георги Савков. Той припомни, че бебето е тежало 2.9 кг и аутопсията е показала, че е родено напълно здраво.
При оглед в дома им са открити следи от престъплението – кървави черги и кърпи. Пред полицаите Силвия обяснила, че не е знаела, че е бременна, не е раждала, а била направила спонтанен аборт. Васил беше арестуван незабавно.
Присъдата му може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
24.11.2017, 15:25 часа
2076 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha