Търсят осиновители за две сестрички във Враца

Търсят осиновители за две сестрички във Враца Агенция „Социално подпомагане“ във Враца търси осиновители за две сестрички, научи BulNews.bg.
Момиченцата са на 6 и на 8 годинки, разказа директорката на службата Мария Търнавска. Те са напълно здрави и социалните търсят вариант да бъдат осиновени заедно, за да не се травмират допълнително от раздялата. Надеждата да се намери подходящо за тях семейство обаче е малка. Масово кандидат-осиновителите търсят по едно дете, и то да е на възраст под 3 години.
Към момента 30 семейства от Врачанско искат да дадат дом на дете. Всяко от тях обаче има определени изисквания, които не могат да се покрият. Това се потвърждава и от факта, че през октомври чрез дирекцията няма нито едно осиновено дете. Две хлапета от областта са намерили нови родители в чужбина чрез министерството на правосъдието.
Записаните за пълно осиновяване в регистъра на Социалните деца от Враца са 142, 69 от които здрави. Те обаче не са на търсената възраст от кандидат осиновителите. Останалите 73 малчугани са с увреждания и шансът да бъдат осиновени е почти нулев. 
24.11.2017, 15:39 часа
3466 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha