Сеир на сесията във Враца! Бивш агент на ДС обвинява наред общински съветници

Сеир на сесията във Враца! Бивш агент на ДС обвинява наред общински съветници Истински сеир се разигра преди минути на заседанието на врачанския общински съвет, видя репортер на BulNews.bg. Предложението за отстраняването на управителя на Комплексния онкологичен център в града д-р Григор Томов предизвика разгорещени скандали в залата. Вносителят на докладната Венелин Петров влезе в словесна битка с колегите си в местния парламент, като ги обвини публично, че се облагодетелстват от медицинското заведение.
Съветникът се опита да обоснове мотивите си за исканото премахване от поста на ръководителя на КОЦ-а. Той започна с тирада за това дали е морално д-р Томов да получава заплата от 5000 лева, макар да е наясно, че трудовото му възнаграждение е определено от общинския съвет. Той го обвини, че не ходи редовно на работа, а също и, че излишно раздувал щата на болницата. Сред мотивите му бе изтъкнато и лошото състояние на базата на центъра.
Думите на Петров обаче не срещнаха одобрението на останалите сенатори. След реплики от залата, че не е прав, бившият агент на ДС реши да смени тактиката и започна с личностни нападки срещу колегите си.
Първа в полезрението на Петров попадна Владислава Лакова, която бе упрекната, че прави застраховки в КОЦ-а, както и в общината, и така получавала пари, което било конфликт на интереси. Отговорът на съветничката не закъсня и тя го скастри за думите му. Лакова обясни, че работи в акционерно дружество, където си има началници и не тя взима решенията къде и на кого да прави застрахователни полици. Съветничката категорично отрече да има конфликт на интереси и обяви обвиненията за безпочвени.
Следващият, при който се пробва Петров, бе съветникът и собственик на местното радио „Силвър“ Георги Генов. Той беше обвинен, че получава пари от Онкото чрез договор за медийно отразяване със здравното заведение. Генов обаче бе категоричен, че няма и никога не е имал договор, по който да взема пари от диспансера.
След това атаката на Петров се прехвърли към съветника Светлин Арнаудов, който пък е във фирма за изтребление на вредители. Според Петров той правил дезинфекция на диспансера и така се облагодетелствал. Горчивият залп обаче и този път не мина и Петров реши да играе по-твърдо, като този път посочи с пръст съветничката Цветелина Дамяновска. Той припомни, че докато я издирвали от полицията да се яви по дело в съда, колежката му била намерена именно в КОЦ-Враца. Петров добави и други обвинения към червената дама, че дължи пари на съветниците ген. Валери Стаменов и Иванка Дуарте, като не стана ясно каква връзка има това с внесената от него докладна.
При тези обвинения Дамяновска не сдържа нервите си и призова Петров да престане да лъже. Тя категорично отрече да дължи пари на колегите си, а в диспансера е била на лечение, тъй като личният й лекар работил там.
„Явно вие търсите пари и облага от някого, за да се държите така. За разлика от вас аз не съм агент на Държавна сигурност, какъвто сте бил вие. Именно вие сте ходил да искате пари от д-р Томов, а не ние. Искал сте докторът да назначи дъщеря ви на работа там и затова сега се държите така“, заяви Дамяновска.
Страстите в залата се нажежиха до краен предел, а всички общински съветници останаха изумени от изказванията на Венелин Петров. След бурните дебати думата бе дадена и на д-р Томов, който направи отчет за състоянието на здравното заведение.
„Такъв срам не съм брал за 23 години от управлението си, но ще изтърпя“, каза на финал управителят на КОЦ-Враца.
В крайна сметка за отстраняването от длъжност на д-р Томов гласува само Венелин Петров. От останалите общински съветници в залата 23-ма бяха против, а 6-има се въздържаха.
28.11.2017, 14:17 часа
8230 7
Коментари

Da se znae

28.11.2017, 19:04 часа
Osven na Nincheto muja i e naznachil i na Rumen Antov priqtelkata...

Sony

28.11.2017, 18:17 часа
Не е назначил дъщеря му, защото е назначил съпруга на Нина Дакева - секретаря на общината

марина

28.11.2017, 15:25 часа
Всички тези хора са в космоса, а ние сме по пещерите.

Рени

28.11.2017, 15:10 часа
Всичко това е истина.

доктора

28.11.2017, 15:06 часа
ми шефа на ДКЦ взима 3000лв а те са на загуба ама на кой му дреме

Ne znam

28.11.2017, 14:57 часа
No imam spomen,che tozi doktor ima firma i se zanimava s darva i predi vreme beshe bil niakakvi vazrastni hora ot Merzdrensko,ega ti propadnalia huligan,kamo li doktor i savetnik,sram i pozor!!

Егати

28.11.2017, 14:34 часа
Заплата- 5 ХИЛЯДИ лева за чиновник, шеф на Кожното!!!! Ето така се източва Здравната каса. Ако парите идват от другаде, така се източва държавната хазна!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha