Овчаров: Ако Корнелия Нинова иска да управлява, трябва да започне политика на приемственост

Овчаров: Ако Корнелия Нинова иска да управлява, трябва да започне политика на приемственост "Ако Корнелия Нинова иска да управлява трябва да започне политика на приемственост. За първи път на тяхна конференция се представи една алтернативна политика", заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в сутрешния блок на БНТ.
АЕЦ "Белене" в крайна сметка ще се пусне, накрая ще си платим парите. Съвсем нормални и реалистични са параметрите за електрическата централа, но трябва да се разбере дали пускането й е практически възможно. Преди 5 години някои си скубеха косите да обясняват, че не ни трябва АЕЦ "Белене". Същите тези хора сега се опитват да го пуснат. Този проект няма проблем по икономическата си ефективност. 2008 година фирми бяха на опашка да участват в проекта, 2009 г. дойде на власт Трайчо Трайков и им каза, че нямаме нужда от чуждо участие, каза бившият министър на икономиката по темата за АЕЦ ''Белене“. Много се притеснявам да не се случи това с АЕЦ ''Белене'', което се случи с „Южен поток“, проект, който наду цената си от 1 милиард лева до 4 милиарда лева. Едно абсолютно неразумно увеличаване на цената, а ние дълги години ще ги връщаме на Русия, продължи той. Бойко Борисов иска да пусне АЕЦ ''Белене'', но не е питал този, който поиска да го спре, завърши Овчаров по темата за електрическата централа.
Вие наистина ли мислите, че Бойко Борисов иска да разследва приватизацията. Иска да отклони вниманието, с това да не се разследва корупцията сега, а от преди години. Американски политик преди седмици каза в интервю, че проектът е лош, каза още бившият министър на икономиката по темата за обсъждането в Парламента за разследване на приватизацията. Искаме ли да знаем истината за Прехода? Защото едни силови групировки присвоиха големи суми пари. А кой раздаде на концесията най-големите блага на България?, завърши Румен Овчаров по темата за ревизията на приватизацията.
30.11.2017, 09:37 часа
2316 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha