С благотворителен концерт в Мездра бе отбелязан Деня на хората с увреждания

С благотворителен концерт в Мездра бе отбелязан Деня на хората с увреждания С благотворителен концерт под надслов „Усмивка за всеки ден” екипът  на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания в Мездра отбеляза в аванс Международния ден на хората с увреждания - 3 декември. Десетки приятели и съмишленици ръкопляскаха, пяха и танцуваха заедно с потребителите на комплекса, които предствиха букет от любими български песни, както и традиционни танци като ръченица и валс.
Мероприято се проведе в хотел „Родина”. Официални гости бяха кметът на Община Мездра инж.Генади Събков, секретарят на Общината Севдалина Джамбазка, председателят на Общински съвет-Мездра Яна Нинова, представители на Общинска администрация и общински съветници, както и бивши директори на Комплекса.
В началото на концерта участниците и гостите бяха приветствани от кметът инж. Генади Събков и директора на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания Диана Вутова. Те благодариха на децата и младежите, както и на приятелите на Комплекса, които подкрепиха благородната кауза.
Целта на инициативата бе събиране на средства за реализирането на зимен оздравителен лагер за децата и младежите от комплекса.
Към благородната кауза се присъединиха победителят в „Пирин Фолк” -Сандански 2016г. Светлин Миланов и колективи към НЧ”Просвета-1925”-Мездра, сред които Представителен танцов ансамбъл „Мездра” с художествен ръководител Мирослав Аспарухов, Детски танцов състав „Мездренче” с ръководител Йоанна Аспарухова, средношколският танцов състав и Hip-Hop Dance Crew “Keep It Real” с ръководител Елеонора Бутакова.  В концерта взеха участие и представителна група от ДГ „Мир” и Танцова формация към Центъра за подкрепа за личностноразвитие с ръководител Цветелина Цинцарска. 
След невероятното представление, участниците и гостите се насладиха и на кулинарните шедьоври, създадени от възпитаниците на Професионална гимназия ”Алеко Константинов” в Мездра.
Към момента в трите Центъра за настаняване от семеен тип, двете Защитени жилища и едно Преходно жилище са настанени 55 деца и лица на възраст 9-44 години. 
03.12.2017, 10:15 часа
881 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha