​Предколедно! Кризата във врачанската болница се завръща, пак запорираха сметките й

​Предколедно! Кризата във врачанската болница се завръща, пак запорираха сметките й Фирмите доставчици на врачанската болница за пореден път запорираха сметките на лечебното заведение, научи BulNews.bg. Изненадата за медиците и персоналът на многопрофилната болница „Христо Ботев“ дошла вчера, когато успели да вземат само половината от трудовите си възнаграждения. Всичко това се случва дни преди едни от най-светлите празници – Коледа и Нова година.
Изглежда кризата, която тресеше болницата преди два месеца, се завръща. Припомняме, че тогава лекарите надигнаха глас срещу забавени трудови възнаграждения и липса на важни медикаменти в здравното заведение, което бе пред фалит.
След редица протестни действия държавата подаде ръка на лечебницата, а за кратко време управата на болницата съумя да изчисти сметките със служителите си и да извоюва вдигане на запорите върху повечето от сметките на лечебницата. Днес обаче положението отново е критично.
От ръководството на болницата научихме, че действително сметките на лечебницата са блокирани и то не от една и две фирми, а от доста повече. Колко са дружествата, които са наложили запора все още не е ясно. От болницата изразиха надежда, че ще успеят да се договорят с доставчиците до средата на месеца и персоналът да получи остатъка от заплатите си.

 
05.12.2017, 11:40 часа
5432 8
Коментари

трол 5

06.12.2017, 10:54 часа
Големо краднене, големо източване, а баламите сме ние! Пак ще си ги избираме докато си останат само те в държавата. 1 милион администрация, приближени фирми, тролове и негодници. Честит празник!

Шушана

05.12.2017, 22:43 часа
Драскачи, на Петя Аврамова и Малина Николова нищо няма да направят, те са ГЕРБ. Орлин бахура и той е ГЕРБ. Завиждате ли на успелите и богати в ГЕРБ? Не завиждайте а работете да станете като тях. Ние гарантираме за това.

Оставки, веднага

05.12.2017, 19:48 часа
Повдигат обвинения на настоящия и бившия директори на болницата във Враца. Арамова, Николова? Оставки нещо, а? Толкова голямо тичане за Орли некадърника, че се омазахте до ушите.

Козлодуй помни 2011

05.12.2017, 19:08 часа
Фотографа феодал от покрайнините на града ще се задави от толкова сделки държавни имоти. Цацаров?

данчо пръча

05.12.2017, 18:19 часа
абе брусове у мбал сити сот сириус елитком ще ви пърлим на ламарина хаха пари на 4 месеца ей циганин смърдел педераст у сириус ще те отровим червеи да те ядат боклук с 3 клас!бият ярмин и саид какво вардите ей олигофрени ще ви лети карантията по плац

Цацаров за МБАЛ-Враца

05.12.2017, 15:14 часа
"Има случай и с лекар, който никога не е стъпвал в сградата на болницата. На него са преведени 33 000 лева. В болницата във Враца има злоупотреба и със закупуване на техника."

Сестра

05.12.2017, 14:00 часа
Няма как иначе, при заплати на измислени началници от 5 до 15 хиляди лева.... Някои хора първо отварят гуши за пари, като пеликани, а после търчат по медиите да приплакват, че няма пари за здравеопазване.

путио маринкин

05.12.2017, 12:03 часа
ей пъдари у мбал майка ви дееба у пичката!къде е нафтата кой изпи спирта ей сириус сити сот смърт!ще ви закопаем живи у девене при пачо носа хаха червеи да ви ядат живи ше ви запалим!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha