В навечерието на Никулден! Полиция и инспектори заловиха бракониери с близо 200 кила риба

В навечерието на Никулден! Полиция и инспектори заловиха бракониери с близо 200 кила риба Инспектори и полицаи сгащиха в крачка рибари с незаконен улов от язовир "Огоста", съобщиха от МВР.
Бракониерите са хванати вчера вечерта към 22 часа в района на монтанското село Горно Церовене.
48-годишният П.С. и 37-годишният А.Е. от Монтана, решили да хвърлят мрежите в язовира, за да си набавят риба за днешния празник. Докато те ловили обаче изненадващо били навестени от служителите на местната Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. Когато видели инспекторите, мъжете светкавично събрали улова и отпрашили. Служителите на ИАРА веднага подали сигнал в полицията и униформените тръгнали да издирват бракониерите.
Мъжете уж успели да избягат и да разтоварят улова и използваните уреди и средства в частен имот в землището на село Горно Церовене, но били спипани от полицаите, които пристигнали на мястото.
Те открили 172 кг риба от вида "бяла риба", уловена в мрежи и поставена в найлонови чували, както и гумена надуваема лодка с гребла. Направено е и последващо претърсване и изземване на лек автомобил "Ауди 80", използвано от П.С. По случая е образувано досъдебно производство. 
06.12.2017, 09:40 часа
4140 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha