Ресторант "Златната рибка" стана хит сред врачани с екзотичното си меню

Ресторант "Златната рибка" стана хит сред врачани с екзотичното си меню На Никулден, когато празнуват рибарите и рибовъдците, е подходящо да отбележим, че Враца вече има ресторант, в който любителите на вкусно приготвена риба могат да й се насладят в приятна атмосфера.
Ресторант „Златна рибка” отвори врати есента. Той е част от дългогодишен проект на собственика на заведението Марио Тончев. Всичко започва преди повече от 10 години, когато фирмата му става концесионер на язовир „Агов дол“. Амбициозният план е насочен да развие и предложи на пазара един изцяло местен продукт, роден в Северозападна България и представляващ комплекс от грижа за язовира, поддръжката му, зарибяване, развитие на спортния риболов и туризъм, а след постигане на устойчивост и прогнозируемост на възможните за отглеждане и улов риби-създаване на ресторант, в който те да се предлагат.
В уюта на ресторант „Златна рибка” всеки може да изпита удоволствието от вкусна храна, приготвена в значителната си част с пресни продукти от региона. Дали от местен патриотизъм или просто защото на собственика му е омръзнало да слуша само за проблемите на Северозапада, той е предприел поредния експеримент в живота си – да предлага основно храна и вино, произведени в трите най-набедени за изостанали области от страната – Враца, Видин и Монтана. В заведението наред с добре познатите видове, може да се открие изобилие от прясна сладководна риба – бяла риба, сом, шаран, уклей, бял амур, руска есетра и други.
Ресторант „Златна рибка” е единственият в града, който предлага прясна есетра. Рибите се отгледани в язовир „Агов дол“ и други водоеми на разстояние не повече от 50 километра от Враца. Това е гаранция за техния произход и свежест. Любителите на морска, океанска риба и морски дарове също няма да останат разочаровани от менюто на ресторанта. За всички, които предпочитат храна, различна от рибата в „Златна рибка”, се предлага богат избор и на други традиционни ястия и специалитети от пилешко и свинско месо.
В продължение на виждането си, че ако искаме да живеем в по-добра среда, ние от Северозапада не може само да се оплакваме, а трябва да се подкрепяме и представяме, ресторанта е заложил не само на добре познатите вина, но и на две изби от региона – „Боровица“ от община Белоградчик и „Бургозоне“ от община Оряхово, които чудесно подчертават специфичния и неповторим характер на региона.
Ресторантът предлага богато обедно меню, в което задължително присъства поне едно рибно ястие и два вида рибна супа, освен другите традиционни ястия. „Златна рибка“ предлага на клиентите си доставки и заявки на ястията си до дома и офиса, като собственикът предвижда съвсем скоро да предлага доставка на пълнен шаран и пълнено печено пиле до всяка една точка на града. 
Ресторантът разполага с общо 60 места, 30 от които са лятна тераса. Работното време на „Златна рибка“ е от 11 до 23 часа, като за момента почивните дни са неделя и понеделник, но от нова година неработен ден ще бъде само неделя. Заведението се намира на мястото на бившето кафе "Форум" на бул."Никола Войводов", известен като "Дунав".
Телефонът за заявки на доставки до офис и дом от богатото меню на ресторанта е 0894556766.  
06.12.2017, 14:42 часа
9745 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha