Осъдиха кмет за ”легнали полицаи”

Осъдиха кмет за ”легнали полицаи” Административният съд във Велико Търново осъди кмета на Горна Оряховица заради 9 изкуствени неравности или т.нар. "легнали полицаи".
През есента на 2015 г. Апелативната прокуратура във Велико Търново извършила проверка за контрола на изградените изкуствени неравности на пътното платно. В хода на проверката е констатиран занижен контрол и бездействие от страна на службите за контрол и администрацията, управляваща пътя, съобщиха от държавното обвинение.
От прокуратурата изпратили до общините писма с констатираните нередности, като разпоредили  незабавно изпълнение - "легналите полицаи" да бъдат премахнати или приведени според изискванията на законодателството. 
В същото писмо било указано, че при неизпълнение прокуратурата ще оспори пред Административния съд бездействието на местните администрации. 
Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев обаче не предприел действия по отстраняването на изкуствените неравности - 9 на брой, на територията на общината.
Затова от Районната прокуратура подали протест в Апелативния съд във Велико Търново. 
С решение от 22 ноември административният съдия е осъдил инж. Добрев да изпълни задълженията си и да премахне т.нар. "легнали полицаи/". 
06.12.2017, 16:45 часа
1462 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha