Вижте какво време ни очаква днес

Вижте какво време ни очаква днес Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°.  Днес ще бъде предимно слънчево, а привечер и вятърът ще отслабне. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 8° и 13°. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за декември. През деня ще се задържи почти без промяна.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев.
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който привечер ще отслабва. Максималните температури ще са между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.
В петък времето ще бъде предимно слънчево. Сутринта в много райони ще е тихо и на отделни места в котловините и низините ще има условия за мъгла. През деня вятърът ще започне да се ориентира от югозапад. Затоплянето ще продължи. В събота южният вятър ще се усили, облачността ще се увеличи, отначало висока и средна, до вечерта ще се вплътни и през нощта срещу неделя от запад ще започнат валежи от дъжд. В неделя ще бъде облачно, с валежи. С усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух и на много места в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг.
07.12.2017, 08:04 часа
492 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha