Изправят пред съда лесбийката от Мездра, която поръча убийството на мъжа на гаджето си

Изправят пред съда лесбийката от Мездра, която поръча убийството на мъжа на гаджето си Врачанската районна прокуратура повдигна обвинение и предаде на съд 29-годишната М. Асенова от Мездра. Преди няколко години тя се сприятелила с колежката си П.П. и отношенията им бързо станали интимни. Обвиняемата се познавала със съпруга на приятелката си Г.П., защото често гостувала на семейството. Асенова обаче ревнувала интимната си приятелка от мъжа й, което станало повод за влошаване на отношенията между двете жени през последната година. Накрая П.П. пожелала да прекратят взаимоотношенията си заради тази ревност и невърнати заеми.
През пролетта на 2017 г. М. Асенова се свързала с неин познат и по време на среща във Враца му казала, че иска съпругът на приятелката й да бъде убит. Тя съобщила освен това адреса и местоработата му. Мъжът отказал да се ангажира, като споделил за разговора с Асенова на негов познат. За случая били сезирани полицейските органи.
Обвиняемата не се отказала от престъпните си намерения и няколко месеца по-късно уговорила друга среща с познатия си П.С., на който отново споделила желанието си Г.П. да бъде убит, като всичко трябвало да изглежда като самоубийство. П.С. споделил на обвиняемата, че можела да я свърже с лице, което да осъществи нейния замисъл. Той изпратил на Асенова чрез текстово съобщение телефонен номер, ползван от служител под прикритие, определен с разпореждане на председателя на окръжния съд във Враца по искане за използване на специалните разузнавателни средства. Въпросният служител бил представен на обвиняемата под името „Дмитрий“, като бил посочен и ползвания от него телефонен номер, се казва в обвинителния акт.
В началото на август т.г. Асенова се срещнала в гр. Мездра с „Дмитрий“, който бил служител под прикритие. Тя му показала снимки и копие от личната карта на мъжа, за когото планирала убийството. Уговорено било и възнаграждение от 1500 лева. В допълнение на това обвиняемата предоставила информация за местоработата и навиците на съпруга на приятелката й, предала ключ от входната им врата и платила капаро за извършената „услуга“ в размер на 400 лева. Във връзка с воденото досъдебно производство и действията на обвиняемата тя била задържана от органите на МВР седмица по-късно.
07.12.2017, 10:19 часа
3138 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha