Управителят на ВиК-Враца се срещна с кметове и жители на населените места в Искърското дефиле

Управителят на ВиК-Враца се срещна с кметове и жители на населените места в Искърското дефиле По инициатива на Председателя на общинския съвет в Мездра – г-жа Яна Нинова се проведе среща между ръководството на ВиК Враца, кметове на населените места, разположени в Искърското дефиле и представители на инициативния комитет на гражданите, недоволни от изравняване цената на гравитачното и смесеното водоснабдяване.
На срещата бе изяснено, че решението за изравняване на цените за водоснабдяване е на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ и управителят на ВиК Враца е задължен да го изпълни.
От ВиК оператора представиха подробна справка за вложените инвестиции в тези села, равняващи се на стотици хиляди лева, чиято възвръщаемост ще отнеме десетилетия. Подменени са над 18 000 метра водопроводи, изграден е изцяло нов водоем и са реконструирани 5 други. Едно от по-големите населени места е едно от малкото в България с изцяло подменена водопреносна мрежа и реконструирани ВиК съоръжения.
Кметовете на населените места потвърдиха изнесените данни и изразиха готовност и за в бъдеще да продължат добрата работа с ВиК Враца. Всеки от тях даде писмено предложение, къде да бъдат насочени бъдещите инвестиции на дружеството в тези населените места. От своя страна ръководството на ВиК Враца пое ангажимент да разгледа предложенията, както и тези направени от ръководството на община Мездра и в най-кратък срок да информира кметовете, кои от тези предложения ще бъдат включени в 5-годишния инвестиционен план на дружеството.
07.12.2017, 11:56 часа
1301 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha