Световната банка е готова да финансира проекти, свързани със Западните Балкани

Световната банка е готова да финансира проекти, свързани със Западните Балкани Готови сме да финансираме проект за търговия и транспорт в региона на Западните Балкани в размер до 200 млн. долара. Това заяви генералният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева на среща на лидерите на Западните Балкани. „Благодаря на премиера Бойко Борисов за това, че ни събра и поведе напред нашия регион към по-голяма интеграция”, добави тя.
По време на разговор с Кристалина Георгиева в Министерския съвет, премиерът на страната Бойко Борисов представи приоритетните проекти за свързаността на държавите от Западните Балкани. Министър-председателят заяви, че за изграждането на важните транспортни, енергийни и дигитални проекти в региона е необходима финансова помощ, както и, че с реализацията им ще се стимулират още повече бизнеса и туризма в региона.
„Ще продължим да работим активно за строителството на пътища и контролно-пропускателни пунктове, за да могат гражданите да пътуват лесно от една държава в друга“, поясни премиерът Борисов. В разговора беше подчертано, че това е ключов фактор за стимулиране на инвестициите в тази част на Европа и подобряване на връзките със съседните държави-членки на ЕС. 
07.12.2017, 13:36 часа
747 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha