Вижте какво време ни очаква през уикенда

Вижте какво време ни очаква през уикенда През нощта ще бъде ясно и тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса.
Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места в низините ще има условия за краткотрайна мъгла. След обяд ще се появи слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър. Затоплянето ще продължи. Максималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса.
Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще се появи слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12-13 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 11-12 градуса.
Над планините ще бъде слънчево, след пладне над масивите от западната половина от страната ще се появи разкъсана висока и средна облачност. Ще духа силен югозападен вятър. Ще остане топло за декември - максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 9 градуса, а на 2000 м - около 3 градуса.
В събота южният вятър ще се усили, облачността ще се увеличи, отначало висока и средна, до вечерта ще се вплътни. През нощта срещу неделя от запад на изток ще има валежи, отначало от дъжд. С усилване на вятъра от северозапад бързо ще нахлуе студен въздух и на много места в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. В неделя ще бъде доста ветровито, но валежите бързо ще спрат, от запад и облачността ще се разкъсва и намалява и до вечерта в по-голямата част от страната ще се изясни. Към вечерта и вятърът ще отслабне.
07.12.2017, 14:51 часа
553 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha