​Община Мездра разкрива две нови социални услуги

​Община Мездра разкрива две нови социални услуги Две нови социални услуги – нов Център за обществена подкрепа и нов Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства ще бъдат разкрити в Мездра. Днес кметът инж. Генади Събков подписа договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройство за реализирането на проект „Нови  услуги за децата на Мездра и техните семейства“. Общата стойност на проекта възлиза на 746 340.72 лв., като средствата представляват 100 % безвъзмездна финансова помощ.
Одобреното проектно предложение на общинска администрация бе подадено по  електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз /ИСУН 2020/ по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за деинституционализация на грижите за децата“, Приоритетна ос 5 “Регионална социална инфраструктура“, по Оперативна           програма „Региони в растеж“ 2014-2020.       
Основната цел на процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е да осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура, допринасяща за предоставяне на нов вид резидентни и съпътстващи услуги в общността  включително и здравно-социални, които да заменят институционалния модел на грижа за децата.
В рамките на ОПРР 2014-2020 ще се финансира изграждането, ремонтът, обзавеждането и оборудването, необходими за създаване на тези нови услуги.
Предвидените помещения са разположени в Ученическо общежитие, находящо се на ул.“Сердика“ № 4, ет. III и  IV ет. Проектът ще бъде реализиран в рамките на 24 месеца. Дейностите по процедура „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“ ще бъдат поддържани минимум 5 години след датата на приключване на проекта.
 
07.12.2017, 15:08 часа
989 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha