Най-накрая! Има договорка по основните теми за Брекзит

Най-накрая! Има договорка по основните теми за Брекзит Преговорите за Брекзит могат да преминат към следващата си фаза, обсъждането на търговските отношения между Европейския съюз и Великобритания. Това обявиха от Европейската комисия след поредната серия разговори тази сутрин между председателя ѝ Жан-Клод Юнкер и британският министър-председател Тереза Мей.
Това на практика означава, че двете страни най-накрая са постигнали споразумение по основните теми, които трябваше да бъдат обсъдени и без които от Брюксел бяха категорични, че ако не бъдат договорени, няма да се премине към следваща фаза на разговори. А това са сумата, която Великобритания трябва да плати за „развода", границата между Ирландия и Северна Ирландия и правата на европейските граждани в Обединеното кралство.
„Европейската комисия днес препоръча на Европейския съвет да направи заключение, че е постигнат достатъчен прогрес в първата фаза от преговорите по Член 50 с Обединеното кралство", гласи изявлението на Европейската комисия.
Засега още не се споменават основните параметри по постигнатите споразумения.
08.12.2017, 09:28 часа
1539 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha