Лондон обяви, че разводът с ЕС ще струва около 40 млрд. паунда

Лондон обяви, че разводът с ЕС ще струва около 40 млрд. паунда Британското правителство очаква да плати на Европейския съюз между 35 и 39 млрд. паунда (40-45 млрд. евро) за уреждане на финансовите му задължения пред общността, съобщи прес секретарят на министър-председателката Тереза Мей, предаде агенция Ройтерс.
"Очакваме таванът да е между 35 и 39 млрд. паунда”, каза прессекретарят и каза, че това е сумата за "честно уреждане на задълженията” на Великобритания пред ЕС. Така правителството в Лондон за пръв път официално съобщава за конкретна сума, която Обединеното кралство е готово да плати в рамките на Брекзит.
По-рано днес Великобритания и ЕС постигнаха пробив в преговорите за Брекзит след диалог, продължил 7 месеца, с който завърши първият етап от преговорите.
Сега преговорният процес преминава във втора фаза, посветена на сигурността и търговията. Официалното й одобрение трябва да бъде дадено на срещата на високо равнище в Брюксел на 14 и 15 декември, а стартът й ще е през януари догодина.
Великобритания ще напусне ЕС на 29 март 2019
08.12.2017, 15:57 часа
634 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha