Вижте коя е частта от тялото ви, която издава възрастта

Вижте коя е частта от тялото ви, която издава възрастта Казват, че ръцете са душата на човек, както и издайници на годините и с какво се занимаваме, затова наистина изискват специални грижи. Слънцето не им прощава през лятото, както и постоянния досег с вода. Пък и когато човек е по-млад си мисли, че винаги като ги погледне те ща са все хубави. За жалост това не е така. Резултатът от липсата на адекватно и постоянно отношение към кожата и ноктите на ръцете, е бръчки, петна, чупливи нокти... Но всички тези недостатъци могат да се отложат във времето, ако спазваме простички правила и съвети.

1. Когато ноктите се чупят често, а кожичките около тях се лющят това може да е сигнал за проблем в организма. Най-добре е да потърсим дерматолог.

2. Жълтите нокти алармират, че сме прекалили с тъмните лакове. По принцип е желателно да редуваме по-светли и тъмни нюанси, за да даваме почивка на нокътната плочка.

3. Масаж на ръцете и ноктите с лимонов сок или оцет възстановява кожата, върху която се нанася и крем след това. Тази терапия укрепва и ноктите.

4. Състоянието им може да се подобри и с редовни масажи и ванички, в които се поставят ароматни масла. Например в 20 мл зехтин или масло от жожоба може да се добавят 2 капки масло от чаено дърво, лимоново и розово масло. Ръцете се потапят за около 5 минути и после се масажират. Достатъчно е два пъти в седмицата да отделяме време за процедурата.
09.12.2017, 14:15 часа
1893 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha