"Видабаскет" загуби от лидера в София

"Видабаскет" загуби от лидера в София "БУБА Баскетбол" продължава уверения си ход в А група - мъже с успех със 111:80 над "Видабаскет" в зала "Универсиада".
"Видабаскет" пристигна в София само с осем баскетболисти, но хвърли всички сили да затрудни лидера в класирането. Заради мача на мъжкия "Левски" в неделя, част от състезателите с двоен лиценз в "БУБА" не се включиха на пълна мощност в срещата, но въпреки това участието им през първото полувреме бе достатъчно.
Страхотна първа четвърт в нападение и отбелязани 35 точки срещу 17 за гостите дадоха стабилно начало за "БУБА". Във втория периодВидабаскет изравни играта, но разликата се запази. Иван Алипиев записа 18 точки за 18 минути през първото полувреме.
Тя остана около 18-20 точки и след почивката, с по-младите играчи на Мануел Марков на терена.
"Видабаскет" трудно намираше сили за нещо повече в ограничения си състав, като Николай Колев използва предимно едни и същи петима баскетболисти през целия двубой.
Шест минути преди края разликата вече бе 26 точки, а всички играчи на домакините бяха успели да се запишат поне с един кош от игра.
Авансът мина 30, а "БУБА" вече бе стигнал кота 100 две минути преди финалната сирена.
С 20 точки, 6 откраднати топки и 5 асистенции завърши Лъчезар Димитров, 20 точки само за 17 минути, с 6 тройки за "БУБА" наниза и Андрей Петков.
За "Видабаскет" Калоян Петров отбеляза 23 точки, а Мартин Горунов вкара 21.
09.12.2017, 21:21 часа
1784 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha