50 имота са узаконени за две години в квартал „Нов път“ във Видин

50 имота са узаконени за две години в квартал „Нов път“ във Видин 50 имота са узаконени в квартал "Нов път" във Видин за две години, каза председателят на Общинския съвет Генади Велков. Темата за осигуряване на равен достъп до жилище за ромите в града беше обсъдена на форум  по инициатива на „Организация Дром“. С конференцията е отбелязана и 20-годишнината от създаването на организацията.
„За тези 20 години „Организация Дром“ показа своята жизненост и способността си да решава по-голяма част от проблемите на ромското население. Понеже темата на тази конференция е равен достъп до жилища на ромите, аз се радвам, че общинският съвет във Видин за тези две години успя да разреши около 50 проблема в това отношение, продавайки земята на ромите в квартал „Нов път“, там където те имат изградени жилища и могат да ги узаконят. Радвам се, че тази практика продължава“- каза председателят на Общинския съвет Генади Велков.
Проблемът за осигуряване на равен достъп до жилища за ромите можем да решим заедно неправителственият сектор и местната власт, каза председателят на „Организация Дром“ Донка Панайотова:
„Вървейки ръка за ръка неправителственият сектор и местните институции, ще постигнем много по-добри резултати.“
От неправителствената организация казаха, че повече от 15 години работят по осигуряване на качествено образование за ромските деца, а сега фокусът е жилищната политика. 
10.12.2017, 14:00 часа
699 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha