Рекет, палежи и скандали! Траурни агенции са на нож

Рекет, палежи и скандали! Траурни агенции са на нож Рекет, палежи на коли и страх е завладял собствениците на траурни агенции в Бургас. Две запалени катафалки само за няколко месеца.това е равносметката в доходоносния бизнес край морето. Последният инцидент е от 8 декември, а собственичката на запалената катафалка назовава с име, човекът, който смята, че стои зад палежа, предава Нова ТВ. Има ли война между траурните агенции в Бургас? На 8 декември около 4 часа сутринта пред блок в к-с Славейков е запалена с коктейл „Молотов” служебната кола на една от погребалните агенции в Бургас. Собственичката й е в бранша от дълги години.
„Не се съмнявам, аз съм сигурна на 100 % кои са запалили автомобила,-катафалката-Иван Благоев Пишиев, Владислав Благоев Пишиев. Това са двама братя”, заяви Румяна Черзекова, собственик траурна агенция „Авона”. Иван е задържан от полицията за няколко часа. Младият мъж, който е с криминално минало обяснил, че няма нищо общо с инцидента. Румяна обаче си спомня, че Иван бил „доведен” във фирмата й от мъж, който тогава дирижирал бизнеса в града. Той работел като траурен агент, а след време станал близък с дъщерята на Румяна. Имали проблеми, за които подали сигнали в полицията. „Идеята, да може да застане в моята фирма и да ме малтретира, да ме рекетира и така нататък”, казва Румяна Черкезова. Години след края на трудната връзка дъщеря й решава да говори.
„Това е отмъщение, това е отмъщение и към семейството и във бранша.Това е отмъщението на Иван Благоев Пишиев. Просто на 100 % съм сигурна, защото ние нямаме други врагове. Да, аз имах дългогодишна връзка с този човек и знам какво ми е казвал през тези години. Знам и като се оставихме как продължи да ни малтретира и възмутена съм, потресена съм. В началото ес страхувах много, имам една подадена жалба в 4-то районно управление-Бургас. Много се страхувах за себе си, за живота си, за живота на хората около мен и в един момент вече ми писна да се крия и да се страхувам и съзрях в момента момента”, казва дъщерята на Румяна - Радина Мъглова. Румяна не е единствената потърпевша в бранша. През август са подпалени колата и офиса на друга траурна агенция. Собственичката също посочва като извършители братя Пишиеви.
„Поръчителите са също тези двама братя - Пишиеви-Иван и Владислав. Отишли са при един посредник, той е известен на полицаите и са му платили да запалят катафалката и офиса”, твърди Стефка Димитрова, собственик траурна агенция „Гея”.
Полицията работи по случая от миналата седмица. Разследва се и версията за умишлен палеж. Опитахме да открием Иван Пишиев на адреса, на който живее. Не го намерихме, въпреки че автомобилът му беше паркиран пред входа. По телефона също не успяхме да говорим дълго. Според работещите в бранша война между петте частни фирма и общинската няма. Палежите обаче били сигнал за друго.
„Искам да кажа, че това е един стар прийом на въпросните лица, които споменаваха досега, за да разчистват пътя на пазара за този вид дейност. Абсолютно категорично заявявам, че война между погребалните агенции няма. Много често, когато стане въпрос за такава война между фирмите, погребалните намесват Митьо Очите. Искам да кажа също категорично - нищо общо няма този човек с погребалните агенции”, заяви Стефка Димитрова, собственик траурна агенция „Гея”.
 
12.12.2017, 08:25 часа
1486 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha