Спецсъдът отложи делото за КТБ за 23 януари

Спецсъдът отложи делото за КТБ за 23 януари Специализираният наказателен съд отложи делото за източването на Корпоративна търговска банка (КТБ) за 23 януари 2018 г. По време на краткото първо заседание в сряда стана ясно, че банкерът Цветан Василев, който е основен обвиняем по мегаделото, е засечен да влиза в България през Аерогара - София на 5 юни 2014 година, точно месец преди официално да бъде обявен за издирване от органите на МВР. Това стана на 5 юли 2014 г.
Процесът се гледа от съдия Виржиния Петрова при открити врата.
Днес адвокатите на осемнадесетте подсъдими, както и тримата представители на обвинението, сред които и ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев, се обявиха срещу даването на ход на разпоредителното заседание.
Основните причини за това бяха, че Цветан Василев е нередовно призован по делото, не е бил открит, за да му бъдат връчени призовка и обвинителен акт.
Призовкарят, потърсил Василев на адреса, на който е регистриран - гр. София, улица "Кричим" 78, апартамент 12, се е върнал в съда, заедно с призовката. По информация на домоуправителя на сградата, Василев не се намира там от години.
13.12.2017, 13:14 часа
593 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha