Завод във Видинско бе обявен за продажба в биткойн

Завод във Видинско бе обявен за продажба в биткойн Металообработващ завод във видинското село Ружинци е първото българско предприятие, обявено официално за продажба срещу биткойн.
Предложението е на собственика Юлиана Костова, която инвестира в криптовалути и която има бизнес в сферата на имотите и туризма, между които и хидропаркът "Вятърните мелници" до Горна Малина, съобщи "Капитал Daily".
Търсената от нея цена за 92.53% от акциите на "Завод за метални конструкции" (ЗМК) е еквивалентът на 495 хил. евро, като освен биткойн се приемат също етериум или монеро. По цена на биткойна от вторник стойността на предприятието е 34 биткойна, изчислява изданието.
Самото предприятие произвежда стълбове за електропреносната мрежа, но от две години не работи поради липса на търсене от страна на електроразпределителните дружества. Според Костова активите са запазени и заводът може да поднови производство веднага, стига да се намери купувач, който е едновременно инвеститор в криптовалути и търси подобна сделка.
Обявената цена от 495 хил. евро по думите на Костова е доста под направената външна оценка, която е за 1.15 млн. евро. "Когато нещо стои и не работи, няма смисъл да се държи висока цена", коментира собственикът. Според нея имотът е подходящ за най-различни производства.
13.12.2017, 14:39 часа
1218 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha