Решено: Пари за онкоболните няма да има

Решено: Пари за онкоболните няма да има Управляващите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г. и дори личните изповеди не ги убедиха да променят решението си. За бяха 126 депутати, а против 95, без въздържали сe.
По време на дебатите на трибуната излязоха 5-6 депутати, които направиха признания, че са болни и се лекуват и призоваха да се дадат тези 25 млн.лв., за да се лекуват хората и да не им се отнема надеждата.
Сред тях беше и актьорът Стефан Данаилов. Той обяви: „Аз съм онкоболен и заявявам конфликт на интереси. От 3-4 г. съм в ремисия, но не знам какво ще стане след години. Аз имам пари, но тези хора, които нямат, ще им трябват тези средства. Скъпи приятели, да направим две групи да се разходим из софийската онкология и национална хематология да видите какви хора са вътре. Това са млади хора, които трябва да живеят, а не могат“, предаде flagman.bg. 
„Дайте този път да направим един жест. Скъпи приятели – дайте да сменим политиката и да постъпим най-човешки. Страшни са тези мигове – да чакаш лошото или доброто. Изпитал съм го, затова го споделям“, каза Данаилов. След думите му цялата зала притихна.
Напомняме, че пред сградата на НС в момента има протест на пациентите.
тагове Стефан Данаилов вето парламент НЗОК
14.12.2017, 11:44 часа
1209 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha