Отварят нови спешни центрове в три общини във Врачанско

Отварят нови спешни центрове в три общини във Врачанско По решение на Министерството на здравеопазването филиали за спешна медицинска помощ ще бъдат изградени в Криводол, Оряхово и Роман. Цялостно преустройство ще претърпят и настоящите филиали на спешна медицинска помощ във Враца, Бяла Слатина, Козлодуй и Мездра, заяви директорът на Регионалната здравна инспекция в града под Околчица д-р Орлин Димитров.
Общият бюджет за цялата страна е 163.5 млн. лв. На този етап все още не е изчислено колко от финансовия ресурс ще бъде отпуснат за област Враца. Финансирането е по Приоритетна ос 4 „Регионална здравна инфраструктура”. Бенефициент е здравното министерство. Крайният срок за кандидатстване е 30 март 2018 година и ще се осъществява изцяло по електронен път, чрез Модула за електронни услуги на Информационната система за управление и наблюдение „ИСУН 2020“. Същинският старт по изграждането на нови Филиали на спешна медицинска помощ и обновяването на сега съществуващите ще стартира до края на следващата година, категоричен е д-р Димитров.
Целите на процедурата са да се подобри достъпът до спешна медицинска помощ, спешната диагностика, лечение и наблюдение на пациентите до 24 ч., както и да се намали броят хоспитализации в здравната система. Предвижда се да бъдат закупени съвременни санитарни превозни средства, осигурени с комуникационно оборудване и медицинска апаратура за спешна медицинска помощ. Ще има възможност и за телемедицина, което ще позволи отдалечени консултации със специалисти. Ще се строят нови сгради, ще се реконструират, ремонтират или преустроят съществуващи и ще се оборудват центровете за спешна медицинска помощ и техните филиали. Ще се подобри достъпът за лица с увреждания до сградите и околното пространство. Помещенията, в които се приемат и обработват повикванията за спешна медицинска помощ от тел. 112 и в които се осъществява координация на спешните екипи, ще бъдат модернизирани. В залите ще се създадат и условия  за практическо обучение на екипите.
15.12.2017, 13:41 часа
5756 5
Коментари

данчо пръча

17.12.2017, 17:54 часа
абе киртаци у сити сот путката майна да ви еба какво вардите нема нафтата къде еспирта кой го изпи хаха олигофрени?ще ви возим всички живи у ковчег!рак да ви попари по дробовете пичи грип да ви умори нещастници измамници!абе манаф у сириус дай пари

гола вода

15.12.2017, 21:49 часа
А къде са лекарите и медицинските сестри за тези филиали?Заплати трябва,категория труд и спешна помощ да се вика само за спешни случаи,но няма значение нали сега ще има ромите парамедици за какво са лекари-да се закрива тази държава и това е!

MILF69

15.12.2017, 19:26 часа
DA MU LAPATE NA ORLIN PI6KATA, BOKLUCI ZAVISLIVI.

ВесКата

15.12.2017, 18:56 часа
Орин Бахура още ли е директор? Нали си подаде оставката този некадърен шебек, който само обикаля софри на банкети по врачански и софийски кръчми. А кога работи? ГЕРБ го пази. Позор.

путио маринкин

15.12.2017, 18:11 часа
ей мъжки пачаври у сити сот елитком сириус у мбал да ви еба майката у пичката объсана хаха!червеи да ви ядат по дробовете ей циганин у сириус къде е нафтата кой изпи спирта копилдак?с тия 52 лв ще ти купа дантела за оня свет ще те прата при емил петр
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha