Видинският клуб "Борба, самбо, джудо" отличи най-добрите си състезатели за 2017 г.

Видинският клуб "Борба, самбо, джудо" отличи най-добрите си състезатели за 2017 г. На традиционното ежегодно коледно тържество видинският спортен клуб "Борба, самбо, джудо" отличи най-добрите си състезатели за 2017 година. В челната тройка са класирани тримата спортисти, представили България на световни и европейски първенства. Под номер 3 е класиран Кристофър Петков, завършил пети на Световното първенство по самбо в сръбския град Нови Сад в категория 56 килограма. 
"Категорията беше много оспорвана, с голяма конкуренция. Загубихме една среща, но имахме претенции към съдията за неотсъдени две точки" - каза разочарован от съдийството старши-треньорът Пламен Петров. 
На второ място е Денис Лилков, чиято успешна година се изразява в множество медали от републикански първенства, бронзов медал от Европейско първенство за младежи до 20 години в Прага, пето място на Световното в Нови Сад, бронзов медал на Държавното първенство за мъже и сребърен при младежите. Денис Лилков е втори и в класацията за спортист на Видин за 2017. 
Безапелационен победител в класацията на спортен клуб "Борба, Самбо и Джудо" е Цветелина Цветанова, която преди дни беше излъчена за спортист на годината на Видин за рекордния седми път.  
"Цветелина е републикански шампион за жени до 23 години - два пъти по джудо и един път по самбо. Тя ни донесе три титли, както и бронзов медал от Европейското първенство по самбо за жени.  Имахме по-големи очаквания, особено за Световното първенство, но жребият беше неприятен и ни изправи срещу вицешампионката, която впоследствие се изправи срещу шампионката" - коментира Пламен Петров. 
В десетката на клуба място намират още Димитър Милчев, Мариян Маринов, Радостин Бушев, Андрей Пенев и братята Пламен и Яни Яневи. 
"Събрахме над 50 деца за тържеството, те са наши състезатели" - обобщи старши треньорът. /БНР
29.12.2017, 15:57 часа
1078 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha