10 начина да отслабнете бързо и сигурно

10 начина да отслабнете бързо и сигурно Всеки иска да изглежда перфектно в кожата си. Отслабването е трудно, още по-трудно е задържането на желаното тегло.
Оставете диетите. Те ви пречат да поддържате теглото си в нормални граници задълго. Вместо това сменете тактиката и опитайте някои сигурни методи, помагащи в отслабването и задържането на мечтаното тегло.

1. Сменете рутината. 
Направете си график, по който да приемате полезни хранителни вещества. Наблегнете на плодовете и зеленчуците. Закусвайте със смутита, добавяте полезни фибри към тях.

2. Сложете край на готовите храни. 
Откажете всичко, що е готово, пакетирано или полуготово. Тези храни са препълнени със сол, стабилизатори, емулгатори, консерванти. Яжте повече натурални продукти.

3. Пропускайте солта. 
Ако искате да улесните отслабването и задържането на теглото си, пропускайте допълнителното осоляване на храните, които консумирате.

4. Закусвайте с 300 калории. 
Не пропускайте закуската. Тя дава тласък на метаболизма. Не е добре и да преяждате. Яжте около 300 калории във вид на полезни протеини, мазнини и въглехидрати. Включвайте и фибри.

5. Спрете вредните пороци. 
Те пречат на поддържането на красива фигура. Пушенето забавя метаболизма. Погрешно е схващането, че цигарите помагат да сте слаби, а след спирането им напълнявате. Те забавят обмяната на веществата и запушват артериите.

6. Движете се повече. 
Движението е здраве. То помага да изгорите повече калории. Дори да нямате време за тренировки, можете да включите допълнително движение към ежедневието си. Танцувайте, докато чистите с прахосмукачката. Премествайте се от крак на крак, когато миете чинии. Изкачвайте стълбите, когато носите пазарска чанта.

Какво да правите всеки ден, за да отслабнете без диети?

7. Поне един ден в седмицата тренирайте по-усилено. 
Ако не сте спортна натура, не се претоварвайте. Изтощителните тренировки са нож с две остриета. Но задължително отделете един ден, в който да вдигнете оборотите на максимум. Това дава силен тласък на метаболизма.

8. Наблегнете на зеленчуците. 
Те са най-полезната храна в нашето битие. Нека те са основната част от менюто ви. Останалото трябва да е в по-малки количества.

9. Правете йога. 
Йогата помага за изгаряне на калории, стягане на всички мускули, подобряване на гъвкавостта и поддържане на нормални нива на кръвна захар и инсулин. Облекчава стреса и повишава серотонина.

10. Не пропускайте десерта. 
Когато човек е щастлив, слабее по-качествено. Не се лишавайте напълно от малките радости в живота, какъвто е десертът. Просто се движете повече, но и не прекалявайте със сладостите.
 
30.12.2017, 09:15 часа
2092 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha