Румен Петков: Не мисля, че мандатът на Бойко Борисов ще бъде изкаран

Румен Петков: Не мисля, че мандатът на Бойко Борисов ще бъде изкаран "Не мисля, че този мандат на Бойко Борисов ще бъде изкаран”, заяви бившият вътрешен министър Румен Петков (АБВ) пред бТВ.
"Целият този етюд, който се разиграва – ще правим лифт, няма да правим лифт, ще ходим по дискотеките да проверяваме за шум, в Банско няма да ходим. Това показва, че няма политика, показва неспособност да се отговори на очакванията”, аргументира се той.
Той коментира и изказване на премиера, че вотът на недоверие от БСП ще бъде "вадене на кирливи ризи”.
"Вадят суджуци, водят плочки на НДК, вадят депутати от парламента за щяло и нещяло. Те имат само кирливи ризи, какво очакват да извадят”, допълни Петков. По думите му подобни аргументи от страна на премиера са нелепи и са показател за натрошаване на управлението. Според Петков законът за борба с корупцията, върху който преди ден президентът Румен Радев, наложи вето, трябва да бъде преразгледан.
"Вече имаме един механичен сбор в ДАНС с много спорен резултат. Огромната България изгражда трета служба за използване на срс-та”, допълни Петков.
Според него новото антикорупционно звено ще бъде пряко зависимо от мнозинството в Народното събрание, защото именно то ще избира ръководството на новия орган.
Той допълни, че президентът най-вероятно ще сезира и Конституционния съд.
03.01.2018, 13:57 часа
2120 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha