От "Борба, самбо и джудо" /Видин/ отчитат успешна година и си поставиха амбициозни цели

От "Борба, самбо и джудо" /Видин/ отчитат успешна година и си поставиха амбициозни цели Старши-треньорът на видинския спортен клуб "Борба, самбо, джудо" Пламен Петров определи изминалата 2017 година като успешна:
"Една успешна година. Трима души участваха на Европейски и Световни първенства. Тримата се представиха много силно. На републикански първенства имаме над 20 медала."
Спортен клуб "Борба, самбо и джудо" постигна забележителни успехи на международната сцена през 2017 година. Денис Лилков донесе на клуба си бронзов медал от Европейско първенство за младежи до 20 години в Прага, Цветелина Цветанова също се окичи с бронзово отличие от Европейското първенство по самбо за жени, а Кристофър Петков зае пето място на Световното първенство по самбо в Нови сад.
"Имали сме и по-добри години на републиканско ниво, но специално за международното участие годината е много силна", каза старши-треньорът.
След поредната успешна година спортният клуб "Борба, самбо, джудо" поглежда и към новата 2018-а. Какво предстои за клуба и за спортист №1 на Видин през последните седем години Цветелина Цветанова?
"Предстои Европейско и Световно първенство. България ще участва. Европейското е в Букурещ, а Световното- в Атина. Поглеждаме за секунда и към 2019 - тогава ще се проведат Европейските олимпийски игри в Минск, на които участие ще вземат само държавите от Европа. За да се извоюват квоти, трябва силно представяне през 2018, но не единствено на Европейски и Световни. Предстоят Световни и Европейски купи. Има рейтинг система. В самбото първите осем човека ще участват на Европейските олимпийски игри в Минск. Цветелина в момента е на 11 място в рейтинг листа. На практика сме в осмицата, защото държави като Русия и Нигерия имат по няколко представителки и ще се редуцират, но за да сме напълно сигурни за участие, трябва първо да участваме на вече споменатите Европейско и Световно и поне на 3-4 европейски или световни купи, за които сме планували участие", обобщи бъдещите ангажименти пред клуба и състезателите си треньорът. /БНР
04.01.2018, 15:07 часа
1024 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha