Община Монтана финансира НПО-та за решаване на социални проблеми на младежи

Община Монтана финансира НПО-та за решаване на социални проблеми на младежи „Социално предприемачество за младежко включване“ предоставя безвъзмездно финансиране на юридически лица с нестопанска цел (сдружения, фондации и читалища) с цел да ги стимулира да стартират собствена стопанска дейност, насочена към решаване на социални проблеми на младежи в област Монтана.
Целта на програмата е да стимулира развитието на социалното предприемачество в община Монтана; подкрепи изграждане на успешни партньорства за развитие на социално предприемачество и повиши знанието и уменията на гражданските организации да развиват социални предприемачески инициативи.
Набирането на кандидати е до 5 февруари 2018 , а до края на месеца ще приключи оценката на подадените бизнес планове. През месец март кандидатите ще бъдат уведомени за класирането и сключване на договори за безвъзмездно финансиране за стартиране или развитие да предложената идея.
Кандидатите следва да отговарят на следните условия:
-Учредени са като юридически лица с нестопанска цел в обществена полза, съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел;
-Имат седалище на територията на община Монтана;
-Създадени са от преди минимум 1 година от датата на кандидатстването им по Програмата.
Предприемаческите идеи и проекти следва да са насочени към стартиране или развитие на стопанска дейност, свързана с нестопанските (социалните) цели на кандидата и насочена към решаване на проблеми на уязвими млади хора. Това може да бъде постигнато чрез:
наемане на работа на уязвими млади хора или
предоставяне на услуги и/или стоки пряко предназначени да задоволяват специфичните нужди на уязвими млади хора по предприемачески начин . Конкретната уязвима група в случая е потребител на услугите; или
производство и предоставяне на стоки или услуги срещу заплащане на пазарен принцип като генерираната печалба се използва за постигане или решаване на нестопанските (социалните) цели на кандидата.
Дейността, за която ще се използва финансовата подкрепа по Програмата следва да е  икономическа/стопанска по своя характер. Реализираната печалба следва да е гарантирано, че ще се използва за постигане на посочените нестопански (социални) цели на проекта.
Подкрепата по програмата се отпуска за срок от минимум 6 месеца и максимум 1 година от датата на получаване на безвъзмездното финансиране по програмата.
Минималната финансова подкрепа, която може да бъде предоставена по Програмата за реализирането на дадена предприемаческа идея е в размер на 1 000 лева, а максималната финансова подкрепа  - в размер на 2 500 лева.  
Всички организации, които желаят да участват, трябва да  попълнят формуляр – бизнес план (по образец), достъпен на адреси: www.montana.bg и www.arrbc-montana.org , да имат финансова прогноза (по образец) за стартиране или развитие на предприемаческата идея за период от 1 година напред. Образецът е достъпен на адреси: www.montana.bg и www.arrbc-montana.org  и да представят декларация (в свободен текст), че отговарят на условията на програмата, подписана от официално представляващия.     
Пакетът с документи следва да се изпрати на електронен адрес: [email protected] или по пощата на адрес: град Монтана, ул. Александър Батенберг № 2, за „Агенция за регионално развитие и Бизнес център 2000“.
Лице за контакт по въпроси относно Програмата – Марийка М. Ценкова, Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000-Монтана, тел. 096 300 760, 0895 797 347
05.01.2018, 13:23 часа
1782 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha