ПП ГЕРБ – Враца помоли Калин Каменов да даде 100 000 лева на МБАЛ „Христо Ботев“

ПП ГЕРБ – Враца помоли Калин Каменов да даде 100 000 лева на МБАЛ „Христо Ботев“ Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ – Враца, областният координатор на партията инж. Петя Аврамова и общинският ръководител Малина Николова проведоха заседание и взеха решение да отправят предложение към кмета Калин Каменов за предоставяне на 100 000 лева за финансово оздравяване на МБАЛ „Христо Ботев“. Предвижда се средствата да бъдат заложени в Бюджет 2018 на oбщина Враца като целева субсидия. Общинските съветници от ГЕРБ уточняват, че на основание чл.100, ал.2, т.4 от ЗЛЗ общините могат да финансират чрез целеви субсидии за финансово оздравяване лечебните заведения за болнична помощ.
„Участието на община Враца във финансовото оздравяване на болницата ще намали социалното напрежение, както сред персонала, така и сред обществеността и ще повлияе за недопускане на отлива на медицински кадри. Убедени сме, че настояването за целева субсидия, осигурена чрез общинския бюджет е и морален акт на Общински съвет – Враца и общинските съветници, които представляват и защитават интересите на гражданите и това наше искане ще бъде подкрепено и от останалите политически групи. Вярваме, че решението, което предлагаме ще намери отзвук и сред останалите акционери – общините, които могат да предприемат стъпки за целево подпомагане финансовото оздравяване на МБАЛ „Христо Ботев“АД – Враца”, се посочва в предложението.
Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ са категорични, че като втори по големина собственик в акционерното дружество, община Враца е длъжна да подпомогне областната болница. Те настояват за предоставяне на финансовата помощ, защото става въпрос не само за оцеляване на лечебното заведение, но и за съдбата на хиляди хора, ползващи медицинска помощ. Предложението е подписано от групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет – Враца, които заявиха подкрепата си за оздравяването на лечебното заведение.
„Всички ние, които живеем и работим в област Враца разчитаме на здравните грижи на многопрофилната болница и нейните специалисти. Финансовата подкрепа в този момент е изключително важна. Вярвам, че каузата е благородна и хуманна и всички можем да насочим своите усилия, за да я постигнем“, подчертават в своето предложение общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет – Враца.
08.01.2018, 16:55 часа
2638 2
Коментари

путио маринкин

08.01.2018, 18:17 часа
ей тумбаци у сити сот сириус у мбал да ви еба майката у путката!къде е нафтата кой изпи спирта бе идиот циганин у сириус дай пари у чирен копиле ще ти отсеча зелката хаха!бият ярмин и саид ей олигофрени пъдари у мбал червеи да ви ядат живи ще ви запа
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha