Срам! Прехвалената от Валери Симеонов ограда отново пропадна, Елена Йончева пак я засне

Срам! Прехвалената от Валери Симеонов ограда отново пропадна, Елена Йончева пак я засне „Днес, 8.01.2018г. в района на Малко Търново - паднала ограда. Налага се да документирам събитието с днешни вестници, за да удостоверя достоверността му. Преградното съоръжение е не само неефективно, но продължава да пропада”, написа във Фейсбук депутатката от БСП и говорител на партията Елена Йончева. Уточняваме, че вицепремиерът Валери Сименов се скъса да хвали оградното съоръжение.
„Напомням, че съоръжението не е построено според заданието на МВР от 14.01.2015. На 20.11.2015г. главна дирекция "Гранична полиция" дава правото на областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас да променят проекта за ограда. Предоставеното право на областните управители да променят техническите параметри е направено с една единствена цел - корупция. За това възпрепятстващо съоръжение, заедно с прилежащия обслужващ път, са дадени около 1 млн. лева на линеен километър.
Докладът на Главния инспекторат на МС от април 2017 г., изготвен във връзка с проектирането и изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница, констатира фрапиращи нарушения.
В докладът се казва, че даденото указание на Гранична полиция не кореспондира с утвърденото от Министъра на вътрешните работи задание за проектирането на съоръжението, по което областните управители вече са сключили договори за изграждането на съоръжението и обслужващия път.
Нещо повече – съгласно утвърдените проекти от представените документи и наличната в тях информация, проверяващият екип не е могъл да установи, на редица места, типа на изграденото съоръжение – едноредово или двуредово.
Абсурдно е проверяващият екип на Главния инспекторат на МС да отиде със специална задача да провери дали има изградена ограда и от какъв тип е – и да не може, след проверка, да отговори на този въпрос”.
Припомняме, че в края на м.г. Елена Йончева скандализира управляващите със своя филм „Граница”, в който показва как калпаво се строи съоръжението, какви пари се харчат за него и др. Това ядоса управляващите и най-вече вицепремиера Валери Симеонов. Кабинетът веднага направи поправка в законодателството, с която забрани оградата по границата да бъде снимана и показвана./Фрог нюз
08.01.2018, 19:03 часа
2015 1
Коментари

Какато би казал Джийвс: Корупция сър !

08.01.2018, 22:48 часа
#КОЙ взе паритееееееееееееее ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha