Народното събрание отхвърли предложението на БСП за изслушване на Бойко Борисов

Народното събрание отхвърли предложението на БСП за изслушване на Бойко Борисов Парламентът отхвърли предложението на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов за сигурността на гражданите, предава „Фокус". „За" него гласуваха 100 народни представители, „против" - 69 и „въздържали се" - 38, с което то бе отхвърлено.
В първата парламентарна сесия след коледната ваканция левицата поиска министърът-председателят да се яви пред народните представители заради натрупалите се в последно време тежки криминални деяния в страната.
„Възразяваме срещу искането за изслушване. Възражението ми касае необходимостта от изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента точно в днешния ден при положение, че Комисията по вътрешен ред и сигурност е насрочила изслушване на политическото ръководство на Министерство на вътрешните работи, включително и с участие на главния прокурор и прокурора на СГП", обяви като аргумент за отхвърленото изслушване Данаил Кирилов от ГЕРБ.
„Компетентните комисии ще съберат съотносимите факти и обстоятелства и при необходимост от продължаващ дебат предполагам, че тогава би възникнало основание за изслушване", заяви той.
„На всички ни е известно, че се състоя заседание на КСНС, където цялата публика разбра за дебатите и изнесените доклади, за позициите на парламентарно представените партии", посочи депутатът.
11.01.2018, 10:04 часа
581 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha