Елена Йончева дава Делян Добрев на прокурор заради обществени поръчки за 50 млн. лв.

Елена Йончева дава Делян Добрев на прокурор заради обществени поръчки за 50 млн. лв. Ще внесем в прокуратурата документи за спечелени обществени поръчки за над 50 млн. лв от фирми, свързани с Делян Добрев, обяви депутатката от БСП Елена Йончева.
Като говорител на парламентарната група на "БСП за България“ тя даде брифинг, на който поясни, че става въпрос за група компании, търговски дружества, свързани помежду си чрез акционери, съдружници управители.
"В тях участва зетят на Делян Добрев. Същият заема мястото на Добрев в дружество, след като Добрев влиза в политиката. Тук става дума за документи за 50 млн. лв. На фирми и свързани лица, които източват огромен общински ресурс“, коментира пред Дир.бг Йончева.
Тя добави, че разследване на медии назовават по-висока сума и настоя прокуратурата да провери и обществени поръчки за санирани блокове от юни 2017 г. Йончева уточни, че става въпрос за 11 блока и обърна внимание, че 10 от поръчките са спечелени от фирми, свързани със зетя на Добрев.
„Настояваме прокуратурата да извърши проверка за участието на г-н Добрев в дружества в офшорни компании. Разполагаме с документи, че фирмите, които печелят огромни обществени поръчки в различни сектори в Община Хасково, получават средства от сметки от офшорни компании“, допълни депутатката.
Обвиненията на Елена Йончева към Делян Добрев миналата година доведоха до така наречения Кумгейт. Тогава той отрече всички твърдения за назначения на негови близки, но подаде оставка като народен представител и лидер на партията в Хасково. Лично премиерът Бойко Борисов нарече това морален акт, но депутатите от ГЕРБ не приеха оставката и така Добрев остана в парламента.
От БСП пък сезираха Конституционния съд.                                                
12.01.2018, 13:15 часа
894 1
loading...
Коментари

Дрийм тийм

13.01.2018, 00:36 часа
Тоя има вид на корейски лейтенант след боксов мач, ама е алчен и нагъл като диво прасе.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha