Митко Ценов замина за Истанбул за първия си старт през годината

Митко Ценов замина за Истанбул за първия си старт през годината С директен полет от Германия един от най-добрите български атлети в бяганията на средни и дълги разстояния Митко Ценов замина днес за Истанбул, където тази неделя, 14 януари, ще направи първия си старт през тази година на международен турнир по лека атлетика в зала.
В турския мегаполис 24-годишният състезател на СК "Атлет" /Мездра/ ще бяга на една от по-късите дистанции - 1500 м. През последния един месец Митко се подготвяше за началото на зимния сезон в немския град Кьолн, където беше на гости на своя бивш съотборник Тихомир Костов.
„Чувствам се добре, сподели непосредствено преди заминаването си за Истанбул Митко Ценов. Но все още не съм готов за най-добрия си резултат. Този старт ми е само за разбягване. Съвсем скоро почнах да правя тренировки за скорост. Но има време до Балканиадата (б. а. на 17 февруари в Истанбул). Там искам да съм във форма и акo успея, това е последният срок за покриване на норматива за световното в зала.”
Амбициозната цел, която си поставят Митко и неговият треньор Йоло Николов през тази зима, е спечелване на квота на 1500 м за участие на световното първенство в зала, което ще се проведе от 1 до 4 март в Бирмингам, Великобритания.
Нормативът в тази дисциплина за планетарния шампионат е доста висок - 3:39.50 мин. Най-доброто постижение на Ценов досега е 3:47.13 мин. - резултат, който той регистрира през 2014 г. на националния шампионат в Добрич. Миналата година Митко стана шампион на България на 1500 м в зала с време 3:51.28 мин., а през лятото спечели балканската титла на открито с 3:50.81 мин. Междувременно през зимата записа 3:49.14 мин. на открития шампионат на Румъния в зала.
Митко Ценов ще бъде единственият български представител на турнира в Истанбул. По програма стартът в дисциплината 1500 м е в неделя в 17:35 часа местно (16:35 ч. българско) време.  
12.01.2018, 20:00 часа
494 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha