До 5 сантиметра достига снежната покривка във Врачанско

До 5 сантиметра достига снежната покривка във Врачанско Пътната обстановка във Врачанско е нормална, а републиканските шосета са проходими. Снежната покривка в областта е от 1 до 5 см, но заради положителните температури падналият сняг бързо се топи. От Областно пътно управление твърдят, че ситуацията е нормална.
Тази нощ са паднали няколко дървета в Оряховско - по пътищата за Лесковец и до границата с община Кнежа, но те са били отстранени бързо от пътното платно. По всяка вероятност дънерите са били счупени от мокрия сняг, който започна да вали над Северозапада.
135 машини ще чистят пътищата във Врачанска област тази зима, уточни директорът на областно пътно управление Веселин Николов. 660 км е дълга републиканската пътна мрежа, която е ангажимент на ОПУ - Враца. Тя включва зимно почистване и поддържане на четири основни трасета, това са: международният Е-79, както и ІІ-15 от Враца за Оряхово, ІІ-13 между Монтана и Плевен, в частта между Криводол и Борован, и шосе ІІ-11, което е до АЕЦ „Козлодуй“.
13.01.2018, 14:30 часа
1541 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha