12 сантиметра е снежната покривка в Чипровци и Берковица

12 сантиметра е снежната покривка в Чипровци и Берковица Между 5 и 12 см сняг се е натрупал в област Монтана от Дунав до Балкана. 59 машини разчистват шосетата в региона, всички пътища са проходими, съобщи областният управител Росен Белчев.
Най-голяма - 12 см, е бялата покривка в общините Чипровци и Берковица. От 4 часа сутринта в понеделник почистващата техника е по пътищата и движението на автомобили е нормално. Единствено в община Медковец призори между селата Сталийска махала и Расово ТИР е препречил шосето и се е образувала колона от около 10 камиона. Товарният автомобил обаче бързо е бил изтеглен. „Това шосе е четвъртокласно и не е за ТИР-ове.
Шофьорите обаче не спазват забраните, дори крадат знаците, няма и полиция, която да ги спира и стават проблеми. Отгоре на всичко и част от камионите са с износени гуми и без вериги се носят като шейни. Налага се да викам земеделски производители да ги теглят, защото общината не разполага с тежка техника!”, заяви кметът на община Медковец Венцислав Евгениев.
Проходим в зимни условия е и проходът Петрохан, през който е забранено само движението на камиони над 12 тона. В област Монтана се очакват още валежи, но в рамките на нормалното, вятърът е умерен, а температурите - между минус 3 и 0. Няма опасност от бедствени ситуации, заявиха от МТО станцията в Монтана.
15.01.2018, 12:45 часа
958 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha