Йордан Цонев: На България й трябва нов тип управление, а не аритметични мнозинства

Йордан Цонев: На България й трябва нов тип управление, а не аритметични мнозинства Страната ни има нужда от ново управление, а не от принципа "стани да седна". В това направление имаме много различия между ДПС и БСП, заяви Йордан Цонев, депутат от ДПС по Нова телевизия.
"Има грешно тълкуване на посланието на почетния председател Ахмед Доган. Когато нямаш подготвен радикално нов вариант на управление, не го прави. Няколко кабинета - един експертен и 3 коалиционни, не направиха нищо в посока на реформи. Ние смятаме, че България се нуждае от нов тип управление, а не от аритметични мнозинства, които после се напасват", коментира той.
"Ще бъдем опозиция, не е необходимо тя да е единна, единни трябва да са управляващите. Моделът е програма за ускорено развитие, да се дефинират проблемите и как ще бъдат решени те. Иначе като се съберат две партии с несъвместими програми, започват да замитат проблемите. Ние с БСП имаме същите различия, щом не можахме да реформираме системите, когато управлявахме заедно", допълни Цонев.
"Най-важно е да се направи програма и около нея да се прави мнозинство. Политиката ни за европредседателството е, че на Балканите не може да има стабилност без добрите отношения между ЕС и Турция. С националистите в управлението стабилност на Балканите не може да има", каза още депутатът.
18.01.2018, 10:24 часа
540 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha